Image by freestocks.org

HVAD ER HYPERHIDROSE?

At svede er naturligt for kroppen og er med til at regulere kroppens temperatur. Sveder man unormalt meget, lider man måske af hyperhidrose.

Mennesker med hyperhidrose oplever at det kan være meget forskelligt hvornår de plages af deres svedgener. Ofte er det umotiveret og helt uden årsag, andre gange ved selv let aktivitet, stress, indtagelse af specielle madprodukter, varmepåvirkning osv.


DU ER IKKE ALENE

Hyperhidrose er en diagnose som ca. 4 % af den danske befolkning lider af. Mange ved ikke at svedgenerne kan behandles, og at det er en anerkendt sygdom.


Nogle oplever at sygdommen påvirker deres liv meget. Det kan være at nogle trækker sig fra sociale sammenhænge, det kan være i forhold til valg af uddannelse og job eller i forhold  en eventuel partner.


VI KENDER TIL ALLE DE SVÆRE EMNER

På Hyperhidroseklinikken kender vi til alle de udfordringer der følger med livet med hyperhidrose. Meget tyder på at hyperhidrose kan være arveligt, det er derfor ikke så sjældent at man har familiære relationer, der også lider af hyperhidrose, som man måske kan tale med. Det kan være en forløsning at tale med andre om det, og der findes også grupper på f.eks. Facebook for patienter med hyperhidrose. Man kender ikke årsagen til at nogle mennesker sveder unaturligt meget og udvikler hyperhidrose. De fleste får hyperhidrose i en ung alder, og vi behandler også børn ned til 9 år på Hyperhidroseklinikken.  Det ser ud til at nogle mærker en svækkelse af svedgenerne med alderen.

.

Har du store svedgener, skal du kontakte din læge, læs også ”behandling” hvor vi beskriver udredningsprocessen.

Hos Hyperhidroseklinikken har vi erfarne speciallæger i dermatologi (hudlæger) og behandlersygeplejersker fra den tidligere, nu lukkede, Svedklinik Hidros. De har mange års erfaring i udredning og behandling af hyperhidrose. Du er i gode hænder hos os, og vi ved hvad det handler om og hvor belastende det kan være at lide af hyperhidrose.

Behandling med botolinumtoxin er en så kaldt symptombehandling.

Nogle har kun svedgener fra et enkelt område på kroppen, mens andre sveder unaturligt meget flere steder eller på det meste af kroppen. Sveder man unaturligt meget under armene, har man måske altid flere skjorter eller trøjer med på arbejde for at undgå at vise at man hele tiden er helt våd på trøjen/skjorten på grund af svedgener. Er det hænderne man sveder meget fra, kan det være ubehageligt at skulle give hånd og være i fysisk kontakt med andre. Det kan også være svært at skulle håndtere papir, når man ofte har våde hænder på grund af overdreven svedtendens. Er man barn kan det være skamfyldt at holde andre i hånden.

De fleste af os bruger computer, smartphones og Ipads, og det er rigtig svært, når man har overdreven svedtendens, da tastatur og touchscreen bliver våde hele tiden, når man sveder unormalt meget fra hænderne. Ansigtet er også et område en del har svedgener fra, det kan være besværligt ofte at skulle tørre sit ansigt af, og ubehageligt at andre tydeligt kan se, at man sveder unaturligt meget. Har man øget svedtendens fra fødderne, kan det være svært at vælge fodtøj, der er behageligt og samtidig ikke kommer til at ”se vådt ud”, sko og støvler holder ofte ikke så længe, fordi sveden trænger ind i materialet.

Nogle med overdreven svedtendens kan opleve lugtgener, men det er langtfra alle.  

Lugtgener kan være svære at håndtere og kan opleves belastende i selskab med andre.


KONTAKT OS

Du er altid velkommen til at ringe til os og få en snak om dine svedproblemer. Vi kender udfordringerne, og mange har oplevet at løbe ”panden mod en mur” hos læger. Men husk at hyperhidrose kan behandles, så svedgenerne hos de fleste minimeres eller næsten ophører helt. Behandlingens skal dog gentages.
Al behandling foregår ambulant på vores klinik på Frederiksberg. Vi forsøger at kunne tilbyde behandling både på aftener og i dagstid, så behandling af dine svedproblemer kan foregå så det passer bedst muligt ind i den hverdag.
Du kan blive behandlet hos os på det offentliges regning, hvis det offentlige hospital har for lang ventetid (over 30 dage) og du kan blive behandlet som privatpatient, hvor du selv betaler. Ring til os, hvis du har brug for vejledning; det er ikke altid så let at navigere i sundhedssystemet, offentligt og privat.